Šest bodů a osmnáct gólů. Slavkovští ovládli domácí turnaj

Tak to byla jízda! Po delší době se hráči A-týmu FBC Slavkov v sobotu 22. ledna představili na domácí půdě. Nastoupili do dvou zápasů a v obou nasázeli brněnským soupeřům devět branek. Díky šesti získaným bodům se posunuli na pátou příčku tabulky.

Hornets si odvezli debakl

V prvním utkání se hráči FBC střetli s Hornets. Zápas začal přesilovkou hostujícího týmu, Slavkov ale první oslabení přežil bez úhony. Přesto se hosté dostali brankou Ryšánka do vedení, nicméně přesilovky se dočkali i Slavkovští a zásluhou Kuchty srovnali stav. Střelec prvního gólu poté založil povedenou akci, díky které Slavkov strhl vedení na svou stranu ‒ našel Trávníčka, který míček ještě poslal na volného Dominika Horáka a ten přesně zakončil. Minutu před sirénou Trávníček ještě zvýšil skóre na 3:1.

Na začátku druhé patnáctiminutovky Dominik Horák vypomohl v obraně a hledal v útoku Trávníčka, přihrávka na něj ale neprošla. Nicméně přesný pas Smelika na Blahu prošel naprosto přesně a Slavkovští navýšili vedení. Z trojbrankového náskoku se však neradovali dlouho, Reibl přesnou ránou snížil na 4:2. Do dobré příležitosti se poté dostal Drápal, obránce ale neprostřelil.

V témže střídání pak rozhodčí nařídili trestné střílení za postavení beka Hornets v brankovišti. K míčku se postavil Lovas, proti brankáři se rozjel velmi pomalu, počkal si na jeho pohyb a míček poslal do levého horního růžku. Další gól Slavkova přidala ve skvělé formě hrající dvojice Trávníček – D. Horák, skóroval druhý jmenovaný a zvýšil už na 6:2.

Poslední třetina začala obrovskou šancí hostí, když Ondruš nastřelil tyč odkryté slavkovské branky. Hostující hráči se pak gólové radosti dočkali, třetí gól Hornets zařídil Reibl. Ve 37. minutě opět zaúřadovalo útočné duo Slavkova ‒ Dominik Horák našel Trávníčka na střelu a ten poslal míček přesně pod víko.

Ve stejné minutě vyslal Ondřej Horák přesným výhozem do útoku Holomka, po jehož střele míček opět skončil v brance, i když chtěl dle svých slov nahrávat. V následné přesilovce mohl Dominik Horák zkompletovat hattrick, jeho rána ale skončila jen na tyči. Do samostatného úniku se poté dostal Uhlíř, zakončil ale těsně nad hostující branku. Nemusel však dlouho smutnil, minutu před koncem dorazil Holomkovu střelu a upravil skóre na konečných 9:3.

FBC SLAVKOV ‒ Hornets Brno ZŠ Horní B 9:3 (3:1, 3:1, 3:1)

Branky Slavkova: 9. Kuchta (D. Horák), 10. D. Horák (Trávníček), 14. Trávníček, 19. Blaha (Smelik), 20. Lovas (TS), 23. D. Horák (Trávníček), 37. Trávníček (D. Horák), 37. Holomek (O. Horák), 44. Uhlíř (Holomek)

Sestava Slavkova: O. Horák ‒ Kuchta, Šopík, Lovas, Smelik ‒ D. Horák, Trávníček, Kroupa ‒ Drápal, Holomek, Blaha.

Devět gólů inkasovali i Skurut Hai

I ve druhém zápase byli domácí hráči produktivní. Už v první třetině diváci viděli sedm branek, Slavkovští šli do vedení zásluhou Trávníčka, hosté brzy vyrovnali gólem Repka. V 8. minutě přišlo na poměrně nevídanou situaci ‒ míček se po několika odrazech dostal do branky a sudí připsali gól Fantovi, bohužel pro něj jako vlastní. Fanta však ještě v první třetině dvakrát skóroval do hostující branky, domácí odpověděli góly Lovase a Dominika Horáka. Po první třetině na světelné tabuli svítilo skóre 4:3.

Druhá třetina patřila hostům ‒ Skuruti vsítili čtyři branky po sobě a dostali se do vedení 7:4. Domácí snížili dalekonosnou ranou Šopíka, minutu před sirénou ještě Kroupa dorazil pokus Kuchty a rázem byl rozdíl pouze jednobrankový.

Do poslední třetiny domácí vystřídali brankáře, Šíchu nahradil Ondřej Horák. Slavkovští svůj obrat nastartovali ve 32. minutě gólem Drápala, který vyrovnal na 7:7. Do vedení domácí poslal Dominik Horák, na konečných 9:7 skóre upravil Trávníček. Hosté ještě vyzkoušeli hru bez brankáře, ovšem už se jim skórovat nepodařilo. Slavkov si tak zajistil z domácího turnaje šest důležitých bodů.                                               

 

FBC SLAVKOV – VSK VUT Skurut Hai Brno 9:7 (4:3, 2:4, 3:0)

Branky Slavkova: 5. Trávníček (D. Horák), 8. Fanta (vlastní gól), 11. Lovas (Drápal), 14. D. Horák, 27. Šopík (Trávníček), 29. Kroupa (Kuchta), 32. Drápal (Holomek), 36. D. Horák (Kroupa), 42. Trávníček

Sestava Slavkova: Šícha (31. O. Horák) ‒ Kuchta, Šopík, Lovas, Smelik ‒ D. Horák, Trávníček, Kroupa ‒ Drápal, Holomek, Blaha, Holeček.